Wie ben ik

Even een korte introductie:

 

Mijn naam is Dirk Engelage, geboren op 9 februari 1952. Na een korte loopbaan in de chemie, afgebroken door de oliecrisis in 1973, omgeschoold tot theoloog (dominee). In dat vak (!) werkzaam van medio 1986 tot februari 2018. Inmiddels met pensioen. Vader van vier dochters, waarvan drie in leven. Tetske, onze tweede dochter, overleed nog geen twee maanden oud aan SMA-0. Weduwnaar sinds september 2015, toen onverwacht mijn nicht en lief Roelina Engelage overleed. Inmiddels hertrouwd met Marga, en verwonderlijk gelukkig, ondanks de diepe sporen van verlies die ik in me meedraag. Ik had het geluk dat ik de ruimte kreeg en benutte om dat verlies in alle heftigheid door te maken en, zoals ik dat noem, er om heen te groeien. Het blijft deel van mij, soms pijnlijk deel. Maar uiteindelijk is het niet het verlies dat de boventoon voert, maar het leven dat werd gedeeld! Mocht je me hierover willen benaderen, dat mag. Mijn email adres vind je in de slotbalk van deze website.

Aangezien ik zowel een gevoelsmens ben als een taalmens, ben ik al vrij jong begonnen met het schrijven van versjes, zo rond mijn vijftiende ongeveer. Uit die beginjaren is niet veel meer over. Misschien nog ergens in een doos op zolder of zo ... De grootste vloed aan gedichten is geschreven rond de geboorte en dood van Tetske, en al helemaal sinds de dood van Roelina. Daarna is de stroom goed (soms overweldigend) op gang gekomen. Hier vind je maar een klein deel van de inmiddels duizenden verzen die ik schreef.

Lees ze, geniet er van, en mocht je willen reageren ... ga gerust je gang. Ik kijk er naar uit. En als je een gedicht zelf ergens voor wilt gebruiken; dat kan, maar dan wel uitdrukkelijk met mijn toestemming, want voor het materiaal hier geldt een ©Copyright!

 

Dirk Engelage
Mensen zijn veel te boeiend om gedachteloos aan voorbij te gaan.